Onze beste tips voor jou

TIP #01

Vermijd korstvorming op je wond.

Flamigel® werkt volgens het principe van vochtige wondheling en dit zorgt ervoor dat er geen korst wordt gevormd. Zo geneest de wond tot 40% sneller en met minder risico op littekens.

TIP #02

Verzorg oppervlakkige schaafwonden met Flamigel®.

Flamigel® is ideaal voor de verzorging van oppervlakkige schaafwonden. Breng een laagje Flamigel® aan op een steriel verband (niet rechtstreeks op de wond) en leg het op de wond. Dit helpt de wond te genezen.

TIP #03

Voorkom vervelling bij zonverbranding.

Zonverbranding is niet alleen pijnlijk, maar het leidt ook nog eens tot vervelling van de huid. Flamigel® verkoelt de huid en voorkomt vervelling. Zo behoud je je bruine kleurtje langer en is je huid snel hersteld. Maar vergeet de zonnebrandcrème niet. Voorkomen is beter dan genezen!

TIP #04

Was je handen!

Wil je het risico op littekens verkleinen? Was en ontsmet altijd je handen voor je je wond verzorgt. Probeer ook in een schone omgeving de wond te behandelen. Dit, in combinatie met Flamigel®, verkleint het risico op infecties en ontstekingen.

TIP #05

Dek een oppervlakkige schaaf-, of snijwond altijd af.

Als een wond wordt blootgesteld aan de lucht zal de wond sneller uitdrogen en de wondheling vertragen. Dankzij zijn hydrocolloïdale formule bedekt Flamigel® de wond. Dit houdt de wond vochtig en versnelt de wondgenezing.